Du er her: Klimatilpasning Aktuelt Nyheder

Resultater fra Årsmøde 2014 kan nu downloades

Forskernetværk for Klimatilpasning arrangerede d. 5. marts 2014 sit første årsmøde. Se præsentationer og download folder.

28.04.2014 | Klimatilpasning

Nyt projekt om landskabsbaseret klimatilpasning i Afrika

Københavns Universitet leder et nyt DANIDA støttet projekt, der skal afdække mulighederne for at lave landskabsbaserede løsninger til at håndtere regnvand i afrikanske byer.

28.04.2014 | Klimatilpasning

Evaluering af ti kommuners klimatilpasningsplaner

Forskere ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet har evalueret 10 kommuners klimatilpasningsplaner, bl.a. for at vurdere i hvor høj grad de handlinger der lægges op til, kan løse nuværende og fremtidige udfordringer.

07.02.2014 | Klimatilpasning, Offentligheden / Pressen

Ny rapport sætter fokus på muligheder og barrierer for grønne tage

I en ny rapport sætter forskere fra Aarhus Universitet fokus på økosystem-baserede tilgange til klimatilpasning i byområder. Grønne tage i Københavns Kommune undersøges som et eksempel på, hvordan man kan skabe grønne områder i byer, som samtidig har potentiale til at formindske nogle af de negative effekter ved klimaændringer

07.02.2014 | Klimatilpasning, Offentligheden / Pressen

Nordisk tilpasningskonference: Andet call for abstracts

Registering og indsendelse af abstract for den tredie nordiske konference om klimatilpasning er nu åben. Konferencen finder sted 25.-27. august i København. Deadline for indsendselsa af abstracts er 15. marts. Deadline for tidlig registrering til nedsat pris er 15. april.

07.02.2014 | Offentligheden / Pressen, Klimatilpasning

Rapport om grundejeres syn på klimatilpasning

Forskere ved Skov og Landskab, Københavns Universitet har udgivet resultaterne af KFT projektet 'Klimatilpasning i de danske kommuner – grundejernes holdninger og praksisser'. Formålet har været at undersøge hvad der kan motivere grundejere til (eller afholde dem fra) at håndtere regnvand på egen grund.

Da den islandske vulkan Eyjafjallajökull gik i udbrud i 2010, lagde askeskyen Nordeuropas flytrafik i ruiner og kostede det moderne samfund mange milliarder kroner. Klima- og miljøforandringer bliver dyrere i fremtiden, men der er uudnyttede og billigere ressourcer at hente i lokalsamfundet, mener lektor i forhistorisk arkæologi Felix Riede.

22.10.2013 | Klimatilpasning

Fortidens naturkatastrofer er en del af fremtidens løsninger

Man kan som bekendt ikke se ind i fremtiden, men man kan i fortiden, og det kan give forskere i naturkatastrofer en langt bedre indsigt i, hvordan naturkatastrofer påvirker samfundet på mange forskellige niveauer, mener lektor i arkæologi Felix Riede.

22.10.2013 | Klimatilpasning

Bæredygtig udvikling kræver livslang uddannelse

Vejen til et bæredygtigt samfund går gennem uddannelse. Det mener AU-professor, og hans betragtninger stemmer med et FN-mål om at Uddannelse for Bæredygtig Udvikling skal på dagsordenen. Men i Danmark mangler der klare politiske handleplaner.

Grønt tag fra Peblingedosseringen i København. Grønne tage kan på samme tid være æstetisk smukke, bidrage til at isolere husene og hjælpe med at aflaste kloakkerne for en stor del af regnvandet. Foto: Dorthe Rømø, Københavns Kommune.

22.10.2013 | Klimatilpasning

Hidtil største opsamling af erfaringer med klimatilpasning i Europa

Europas beslutningstagere får nu den hidtil største og mest gennemførte opsamling af erfaringer med klimatilpasning. Det vil gøre det lettere at træffe langsigtede beslutninger på området. Det sker gennem et stort EU-projekt, ledet af Aarhus Universitet.

Anne Glover, professor og chefrådgiver for formanden for EU-Kommissionen: ”Speak up. Stand up. Gang up.” Foto: Lise Balsby, Aarhus Universitet.

22.10.2013 | Klimatilpasning

Politikerne må agere på den tilgængelige viden

Forskerne skal engagere sig i samfundet og sørge for at viderebringe deres viden i klart sprog til beslutningstagerne - som så på deres side må reagere på den tilgængelige viden. Det var budskaberne på en international konference på Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 15

1 2 Næste