Du er her: Klimatilpasning Aktuelt Nyheder

Nyheder

Da den islandske vulkan Eyjafjallajökull gik i udbrud i 2010, lagde askeskyen Nordeuropas flytrafik i ruiner og kostede det moderne samfund mange milliarder kroner. Klima- og miljøforandringer bliver dyrere i fremtiden, men der er uudnyttede og billigere ressourcer at hente i lokalsamfundet, mener lektor i forhistorisk arkæologi Felix Riede.

22.10.2013 | Klimatilpasning

Fortidens naturkatastrofer er en del af fremtidens løsninger

Man kan som bekendt ikke se ind i fremtiden, men man kan i fortiden, og det kan give forskere i naturkatastrofer en langt bedre indsigt i, hvordan naturkatastrofer påvirker samfundet på mange forskellige niveauer, mener lektor i arkæologi Felix Riede.

22.10.2013 | Klimatilpasning

Bæredygtig udvikling kræver livslang uddannelse

Vejen til et bæredygtigt samfund går gennem uddannelse. Det mener AU-professor, og hans betragtninger stemmer med et FN-mål om at Uddannelse for Bæredygtig Udvikling skal på dagsordenen. Men i Danmark mangler der klare politiske handleplaner.

Grønt tag fra Peblingedosseringen i København. Grønne tage kan på samme tid være æstetisk smukke, bidrage til at isolere husene og hjælpe med at aflaste kloakkerne for en stor del af regnvandet. Foto: Dorthe Rømø, Københavns Kommune.

22.10.2013 | Klimatilpasning

Hidtil største opsamling af erfaringer med klimatilpasning i Europa

Europas beslutningstagere får nu den hidtil største og mest gennemførte opsamling af erfaringer med klimatilpasning. Det vil gøre det lettere at træffe langsigtede beslutninger på området. Det sker gennem et stort EU-projekt, ledet af Aarhus Universitet.

Anne Glover, professor og chefrådgiver for formanden for EU-Kommissionen: ”Speak up. Stand up. Gang up.” Foto: Lise Balsby, Aarhus Universitet.

22.10.2013 | Klimatilpasning

Politikerne må agere på den tilgængelige viden

Forskerne skal engagere sig i samfundet og sørge for at viderebringe deres viden i klart sprog til beslutningstagerne - som så på deres side må reagere på den tilgængelige viden. Det var budskaberne på en international konference på Aarhus Universitet.

Tongass National Forest i Alaska. Forskerne forventer, at skove af denne type fremover kan brede sig i de sydligere dele af Grønland. Foto: John Schoen, Anchorage.

22.10.2013 | Klimatilpasning

Forskere forudsiger grønnere Grønland

I år 2100 vil det varmere klima tillade vækst af træer og buske i store dele af det Grønland, som i dag er isfrit. Den mulighed byder både på risici og muligheder for befolkningen, fremgår det af en ny analyse ledet af forskere fra Aarhus Universitet.

96934 / i31